Věty o Bohu které mě zaujaly

Souzení druhých aneb pokrytci na Signálech.

21. 3. 2016 22:48
Rubrika: Nezařazené

Je tomu zhruba asi půl roku, co slyším od některých lidí, co jsou na Signálech a osobně je znám, že ten a ten dotyčný, kterého potkali na Signálech (znají ho i nemusí) je" DIVNÝ" nebo na rovinu, že je to "DEBIL" a že je "BLBÝ".  Následně vždycky existují dvě varianty, jak to pokračuje.

Ta první je, že osočovatel se nadále jakoby kamarádí s osočeným ale pořád si o něm myslí svoje a tím pádem ho soudí. 

Ta druhá je, že si dotyčného smaže z přátel, napíše mu něco hnusného a následně ho pomluví. A pak se řekne, že na Signálech jsou samí divní lidi atd. A že Facebook je mnohem lepší, že tam nejsou takoví "IDIOTI" atd.

Obě varianty dělají lidé, u jejichž profilu byste to nejméně čekali. Vkládají různé jemné křesťanské písně, skládají básničky plné lásky a úcty k Bohu, chválí velice Pána a mají při tom vynikající slovní nadání. Často se chlubí, že chodí do scholy, vkládají různé citáty Atd.

SVĚTCI A SVATÍ JSOU JAK PRASE!  Jak dojde na pomoc bližnímu tak ani ranu!

                                   Jako SORRY! Ale tohle je faleš největšího kalibru!!

Když jsem si založil účet na Signálech, čekal jsem, a byl jsem připraven ochotně poradit, pomoci, dát útěchu, povzbudit, spřátelit se s druhými lidmi a příjmout je takové, jací jsou. Je to přeci křesťanský WEB NE!? Na Signálech jsou lidé, které sice vůbec neznám ale kteří mě požádali o přátelství, svěřili se mi se svými problémy, starostmi a kolikrát i nešvary. Pokud jsem mohl, nikdy jsem nikoho neodmítl, snažil jsem se  pomoci, vyslechnout druhého, dát útěchu. OD TOHO TO  TADY SNAD JE!! Zajímavé na tom je, že spousta těchto lidí si se mnou píše do teď a když jsem já potřeboval povzbudit, poradit atd. Tito lidé kterým jsem pomohl, naoplátku pomohli oni mně.

       Jednoduše to celé shrnu.

Pán Ježíš říkal: "NESUĎTE AŤ NEJSTE SOUZENI". A u nás křesťanů to platí dvojnásobně.

O již zmíněných osočovatelích říká, že jsou to FARIZEI a Pokrytci". 

Doufám, že tento článek probudí alespoň trochu jejich svědomí.

 

Zobrazeno 1568×

Komentáře

JiKu

Víte, myslím, že se jedná o nedorozumění.
Nejde o souzení v pravém slova smyslu, jen o jistou diskrepanci mezi slovní a syntaktickou stránkou jejich výroků a sémantikou, tedy tím, co ty výroky znamenají.
V jistém věku mluvčích znamenají označení druhých za divného, debila, blbce a podobně jen a pouze to, co by normální (tj. v jiném věku) člověk vyjádřil slovy "nemám ho rád". Případně "pije mi krev". Což ovšem není souzení, ale vyjádření vlastních emocí mluvčího.

Takže s tím souzením to nebude tak žhavé.
Ale máte pravdu, že pokud někoho mám ve svých přátelích, není dobré se o něm vyjadřovat v tom smyslu, že mi pije krev.

JiKu

Ale na druhé straně, je přece křesťanské a správné, že milujeme (přejeme dobro) i těm, kteří nám tu krev pijou.

Představuju si, jak i Pán Ježíš miluje (tj. přeje dobro) těm, kteří mu pijí krev. Obrazně i doslova.

vildatom

K @JiKu: To máte vlastně pravdu. Měl bych přát dobro i těmto jak už jsem napsal osočovatelům. Protože kdyby ne, tak bych se snížil na jejich úroveň a byl bych sám "Osočovatel".

JiKu

Napsat nebo říct o někom, že je debil, ne není žádné osočení. To je obyčejná nadávka. Osočit, to je "nespravedlivě z něčeho obvinit".
Ale je fakt, že lze osočit někoho, že je farizej. Takže byste neklesl na, ale pod jejich úroveň. Takže je dobře, že jste jim napsal :-)

vildatom

Díky. :-))))

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková